Страници

петък, 16 август 2013 г.

РАЗГРИМИРАНЕ (15) НА СПЕЦИАЛНАТА ТЕОРИЯ (REMOVING THE MAKE-UP (15) OF THE SPECIAL THEORY)

Една от куриозните грешки на Теорията е случаят с движещото се време. Ще дам първо вярното решение. Постановката е "система К'(x',t') се движи инерциално надясно относно неподвижна система К(x,t) със скорост v по осите Х' ." Привеждам тъждествените "трансформации на хаоса" – двата отворени (недовършени) контура:

x'=x/b; t'=t/b  движеща се гледна точка К'      (1Т)
x=x'/b; t=t'/b  огледално движеща се гледна точка К       (2Т)

Ето и "уравненията на реда" на системите-антиподи – затворения (завършен) контур

x'=x/b; t'=t/b  движеща се гледна точка К'       (1Т)
x=x'.b; t=t'.b  неподвижна гледна точка К         (2)

Сега за хаоса на Теорията. От (1Т) следва изводът t'>t (понеже винаги b<1), а от (2Т) следва обратният t>t'. Излиза, че е въпрос на избор – на кого както му уйдисва (тя не схваща, че, по смисъл, и (1Т), и (2Т) дават движещо се време>неподвижно време)?!. Аз избирам вярното положение t'=t/b (1Т) с извода t'>t, който означава:

брой секунди К'>брой секунди К   откъдето   секунда К'<секунда К

Сиреч, означава буквално, че времето t' в движещата се система К' върви по-бързо от времето t в неподвижната система К. Естествено, същото следва и от (2) t=t'.b  (примерно, при  b=1/2 , на 10 секунди К' ще отговарят 5 секунди К). Но защо Теорията не вижда този толкова очебиен извод и твърди точно обратното че е в сила t'=t.b, респективно t>t', по която причина всички насетне мъдрят само "тази реалност"?

Отговорът: Защото съотношението между t' и t изпъква така отчетливо само в горния вид на представяне, който е непознат на Теорията. А до него стигам поради факта, че, за разлика от нея, решавяо, какт показахтаам докрай Лоренцовите трансформации и, на практика, правя заключенията си по дотолкова опростени окончателни изразителние итете грешки , че не бих могъл да допусна каквато и да е неточност (http://alniko.log.bg/article.php?article_id=78196 Физико-математическа несъстоятелностират грешния вариант  на тезата за абсолютна относителност...)

Докато Теорията не довежда докрай математическото действие, с невярното твърдение, че това е невъзможно, поради смесване на времеви и пространствени измерения. Затова работи с межднния резултат t'=(1/b)[t-(v/c2)x] , от който иди, че познай как точно изглежда търсеното съотношение t'/t. И, за съжаление, тя не успява да познае. В този пункт допуска фатално недомислие (предстои да го покажа), вкарвайки в заблуждение цялото, безпрекословно следващо я, общество на физиците – зазубрило си урока, сляпо и глухо за друга оценка.


И така, съгласно (1Т)-(2), времето се мени еднозначно – с нарастване на скоростта, секунда К' се скъсява, време К' ускорява своя ход. При гранична скорост с, математически изрядно dt' (секунда прим) клони към нула.
______________________________________________________________________________
Александър Николов © 2010-2013  Всички права запазени  (COPYRIGHT © 2010-2013)


http://alniko.log.bg/                  10 Август 2012 / 15:47  |  Автор: alniko  |   | Категория: Наука

Няма коментари:

Публикуване на коментар