Страници

сряда, 14 август 2013 г.

ФИЗИКО-ФИЛОСОФСКИ (НЕ)РЕАЛНОСТИ – РАЗГРИМИРАНЕ (7) НА СПЕЦИАЛНАТА ТЕОРИЯ (REMOVING THE MAKE-UP (7) OF THE SPECIAL THEORY)

Научна доблест е да се вадят на показ неистините на Специалната теория (и лек за зомбираното съзнание). Ето как, въпреки че е неотделима част от цялостното течение на познавателния процес, тя "надскача" неговите обективно формирани отражателни способности, изведени в норми на всеобщата Теория на познанието.

Въпросните норми отразяват безспорния факт (понеже произтичат от него), че Обективната реалност (материята) е прекъсната. А наличието на граници между нещата води до различие, ерго, до противоположност. Т.е., щом Обективитетът е прекъснат, значи е в сила Принцип на противоположностите. И, както вече показах, именно на това обстоятелство се основава механизмът на познание – противните страни се взаимоопределят. Например, пряко познание, че система K' се движи, е невъзможно, защото движението й се определя не само по себе си, а спрямо покоя на система К, в сравнение с него. Няма ли такова противостоене, няма и познание.

Така вече сме в състояние не просто и само да изказваме утвърждения по основния въпрос за познаваемостта на Света, а и да обясним защо, как и докъде се простира тя. Сиреч, Обективитетът е познаваем, защото е прекъснат – състои се от определящи се една чрез друга противоположности. По тях като по стъпала на стълба Познанието се спуска навътре в материята. И така докато стигне до някакво дъно от неделими повече, тъждествени елемени (атомите на Демокрит), вътре в които няма как да проникне (многото еднакви са равностойни на едно, тъждествено само на себе си). Товаа да е а да влезе вътре в техните взаимоотнасяния, сравнявания на параметрите.процес о слага край на процеса. Познавателните завоевания са до тук.

Но ето че се случва изумителна, безподобна релативна случка. Априори приетото абсолютно тъждество-относителност на системи K и K', когато K' се движи инерциално спрямо К, изобщо не спира Теорията. Тя като на шега го пробива и стига до познание на техните вътрешни параметрични съотношения. Да, осведомен съм за нейната свръхинтелигентност!! Но чак пък толкова...да може невъзможното!! Някак не върви да мачка и прави на пух и прах познавателните закони!!


Всъщност, щом е налице познаваема връзка между системи K и K', значи те реално са различни. А Теорията "ги преправя" на равни, абсолютно относителни, с помощтта на нетраен комичен грим и насилие над интелекта да го приеме за естествена, жива тъкан. После думата си казват ред антинаучни фактори: масово заслепение, фанатична вяра, некомпетентност, глупаво упорство, "желязна завеса" за инакомисленето... Всички те все още държат на "изкуствено дишане" тази унижаваща човешкия дух аномалия и разнасят заразата й по страниците на литературата.
_____________________________________________________________________
Александър Николов © 2010-2013  Всички права запазени  (COPYRIGHT © 2010-2013)

http://alniko.log.bg/               18 Април 2012 / 09:35  |  Автор: alniko  |   | Категория: Наука

Няма коментари:

Публикуване на коментар