Страници

събота, 17 август 2013 г.

РАЗГРИМИРАНЕ (17) НА СПЕЦИАЛНАТА ТЕОРИЯ: ПО СЛЕДИТЕ НА ТРАНСФОРМАЦИЯТА ЗА ВРЕМЕТО В ИНЕРЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ

Сега ще покажа начина, по който вещите познавачи на релативизма налагат неверния извод на Айнщайн за времето и така вече над сто години сеят заблуда и хаос в науката – както изглежда, поради неразбиране на относителността. Нужно е да вникнат в думите на &3 от оригинала – А. Айнщайн, Към електродинамиката на движещи се тела, 1905, http://www.fourmilab.ch/etexts/einstein/specrel/www/ . Цитирам самият параграф:

"§ 3. Теория на преобразуване на координатите и времето от покояща се система, в система, равномерно и праволинейно движеща се относно първата".

От ясно, по-ясно! Относителността на инерциалните системи обуславя само преход от неподвижна система КПОКОЙ  – КП(xП, tП), в движеща се КДВИЖЕНИЕКД(xД, tД). Това е така, понеже всеки наблюдател строи теза (стъпка 1) в собствената си система, която винаги е неподвижна за него. Движи се другата и той преминава в нея за формиране на антитеза (стъпка 2). В този ред връзката между времената е:

tД=1/b(tП-v.xП/c2) – преход от КП в КД, относително движеща се гледна точка КД   (1Т)

Учените обаче буквално се оплитат в конкретизацията "система К'(x', t') се движи инерциално надясно относно неподвижна система К(x, t) със скорост v по осите Х' ." Те не схващат относителността на обозначенията на системите и ги фиксират като неподвижна К и движеща се К'. В резултат се пръква измамният комплект трансформации, който става свещен за официалната наука:

t'=1/b(t-v.x/c2) движеща се гледна точка К'      (1Т)
t=1/b(t'+v.x'/c2) неподвижна гледна точка К       (2Т)  
           
Колко удобни формули...с възможност за решение кога както се налага! Ако изводът за времето на Айнщай беше t=t'.b, авторитетите след него щяха да ползват (1Т). Но понеже е t'=t.b, те действат по (2Т) (впрочем, защо при извода за дължината правилно работят по (1Т)??). Какво убедително, зряло, самостоятелно мислене! Нека повторя: Относителността няма преход в неподвижна система (същият е атрибут на Принципа на противоположностите). В случая, съгласно нейното обективно наличие, верният разчет е:

Наблюдател К извършва преход в движещата се за него система К'.     

t'=1/b(t-v.x/c2)  движеща се гледна точка К'                                  (1Т)

Наблюдател К' извършва преход в огледално движещата се за него система К.            

t=1/b(t'+v.x'/c2) огледално движеща се гледна точка К       (1Т)
         
Това е смисълът на относителността. Нейната философия се основава само на теза и антитеза, а именно: ако тръгне от теза отива до (-теза); ако тръгне от (-теза) отива до огледална -(-теза)=огледална теза. Затова резултати (1Т) стоят обърнати наопъки 1/b (изправянето 1/(1/b)=b изисква синтезно връщане, затварящо познавателния контур).

          
От (1Т) е очевидно, че винаги ще е налице tД>tП, респективно t'>t. Сиреч, изводът на Айнщайн за времето е категорично неверен.
______________________________________________________________________________
Александър Николов © 2010-2013  Всички права запазени  (COPYRIGHT © 2010-2013)


http://alniko.log.bg/              5 Септември 2012 / 16:21  |  Автор: alniko  |   | Категория: Наука

Няма коментари:

Публикуване на коментар